در بیان خواص شیر عسل علاوه بر ایجاد حس آرامش فوقالعاده، میتوان به ایجاد طعم دلچسب آن نیز اشاره کرد.
به علاوه، این دو ماده به دلیل خواص دارویی اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای انواع بیماری ها استفاده میشود.
فهرست مطالب
خواص شیر عسل
ترکیب شیر عسل فواید بالقوه زیادی برای سلامتی دارد، در ادامه به چند مورد اشاره میکنیم:
خواص شیر عسل در بهبود کیفیت خواب
بسیاری از مردم یک لیوان شیر گرم را با عسل مخلوط کرده و قبل از خواب مینوشند تا به بهبود کیفیت خواب آنها کمک کنند.
در یک مطالعه تعدادی از افراد که به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان بستری شده بودند، با نوشیدن مخلوط شیر و عسل به مدت 3 روز و به تعداد دو بار در روز، کیفیت کلی خواب آنها بهبود یافته است.
به علاوه، مطالعات مختلف اشاره دارند به اینکه شیر و عسل هر دو به صورت جداگانه میتوانند کیفیت خواب را بهبود بخشند.
افراد مسنی که به طور منظم شیر یا فرآورده های شیری مصرف میکنند، کمتر دچار مشکلات خواب میشوند.
مصرف حدود 1/2 قاشق غذاخوری عسل 30 دقیقه قبل از خواب باعث بهبود کیفیت خواب و کاهش سرفه شبانه در کودکان مبتلا به عفونتهای تنفسی میشود.
خواص شیر عسل در بهبود استحکام استخوان
شیر به عنوان یک منبع عالی کلسیم است، یک ماده مغذی مهم که نقش کلیدی در سلامت استخوان دارد.
نوشیدن شیر میتواند تراکم مواد معدنی استخوان را بهبود بخشد و با کاهش خطر پوکی استخوان از شکستگی آنها جلوگیری میکند.
ترکیب شیر با عسل میتواند فواید استخوانسازی را بیشتر افزایش دهد.
عسل به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی میتواند از سلامت استخوان ها محافظت کند.
همچنین مصرف مکمل ها همراه با عسل میتواند برخی از اثرات منفی مرتبط آنها را در ورزش کاهش دهد و در عین حال فرآیند استخوان سازی را افزایش دهد.
خواص شیر عسل در بهبود سلامت قلب
شیر و عسل هر کدام با فواید بالقوه زیادی برای سلامت قلب دارند.
شیر سطوح کلسترول خوب را افزایش میدهد، در نتیجه با پاکسازی شریان ها برای محافظت در برابر بیماری قلبی کمک کند.
همچنین سرشار از پتاسیم است، یک ماده مغذی و ضروری که میتواند به کاهش سطح فشار خون کمک کند.
عسل نیز میتواند سطوح تری گلیسیرید، و کلسترول بد را کاهش دهد که همه اینها از عوامل خطرزای بیماری های قلبی هستند.
طرز تهیه شیر عسل طبیعی
شیر عسل از تغذیه زنبوران عسل با ترکیبی از عسل، شیر، جین سینگ، ژله رویال ، گرده گل و آنزیم های معده زنبور عسل توسط زنبور عمل آوری و استحصال شده است.
زنبوران عسل با تغذیه از شیر و مخلوط جین سینگ و ژل رویال، آنرا با آنزیمهای معده خود ترکیب کرده و شیر عسل طبیعی را بصورت کاملاً طبیعی تولید میکنند، تا خواص شیر عسل به طور طبیعی حفظ شود.
نکاتی که باید در مصرف شیر عسل رعایت شود
اگرچه شیر عسل ممکن است فواید متعددی برای سلامتی به همراه داشته باشند، اما میبایست چند نکته در مصرف آن در نظر گرفت.
اگر از رژیم غذایی بدون لبنیات پیروی میکنید، یا اگر به شیر حساسیت دارید، شیر گاو ممکن است برای شما مناسب نباشد.
عسل همچنین برای کودکان زیر 12 ماه نامناسب است، زیرا حاوی باکتریهایی است که برای نوزاد مناسب نباشد.
چرا نباید عسل را با شیر داغ مصرف کرد؟
گرم کردن عسل در دمای بالا میتواند باعث تشکیل هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) شود. ترکیبی که در صورت مصرف زیاد میتواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد.
بنابراین، بهتر است از گرم کردن عسل در دمای بالا و تحت حرارت مستقیم، اجتناب کنید تا از فواید آن برای سلامتیتان نهایت استفاده را ببرید.
خلاصه
شیر و عسل دو ماده مقوی هستند که فواید زیادی برای سلامتی دارند.
به ویژه، در بهبود کیفیت خواب، تقویت استحکام استخوانها و ارتقا سلامت قلب.
با این حال، این غذاها ممکن است اثرات نامطلوبی نیز داشته باشند و برای همه مناسب نباشد. بنابراین، بهتر است میزان مصرف خود را متعادل کنید تا از خواص شیر عسل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مقوی لذت ببرید.
منبع: healthline