انواع عسل طبیعی و خواص باورنکردنی آنها

انواع عسل طبیعی بر حسب طعم و مزه آنها

انواع عسل طبیعی

در مناطق مختلف ایران انواع عسل طبیعی یافت می‌شود که هر کدام طعم، بافت و عطر منحصر به فردی دارند. زنبورها با نوشیدن شهد گل‌ها و بازگرداندن آن به کندوی خود گرده افشانی می‌‌کنند، پس بر حسب گل‌هایی که زنبور از آنها استفاده می‌کند انواع عسل طبیعی تولید می‌شود. چون در تولید انواع عسل‌ طبیعی از گل‌های متفاوتی استفاده شده است پس انواع عسل طبیعی از نظر فواید سلامتی، طعم و مزه متفاوتی دارد.

بیش از 300 نوع عسل وجود دارد! عوامل زیادی بر طعم و رنگ انواع عسل طبیعی تأثیر می‌گذارد، اما تفاوت عمده بین هر نوع در گل‌‌آوری شهد استفاده کرده است. بخاطر همین عسل از منبع شهد خود در نامگذاری می‌کنند.

عسل شبدر

این عسل محبوب‌ترین نوع عسل در بین انواع عسل طبیعی است، رنگ این نوع عسل شیرین کهربایی رنگ که طعم ترش بسیار لطیف آن مشخص است. عسل شبدر، سبک و ملایم است و این نوع عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. فلاونول‌های تقویت کننده سلامت که اعتقاد بر این است که از قلب، ریه‌ها و سیستم عصبی حمایت می‌کنند.

عسل قاصدک

به دست آوردن عسل قاصدک نسبتاً سخت است، اما اگر آن را به دست آورید، از آن لذت ببرید. این نوع عسل نسبت به عسل شبدر دارای رنگ کهربایی تیره‌تر است.
عسل قاصدک در مقاله انواع عسل طبیعی

عسل اقاقیا

مهمترین چیزی که باید در مورد عسل اقاقیا بدانید این است که عسل بسیار شیرینی است.  عسل اقاقیا به رنگ کهربایی روشن است و بسیار دیر رس می‌بندد، به این معنی که بیشتر از سایر انواع عسل‌ها در حالت مایع باقی می‌ماند. به علاوه یک خاصیت ضد باکتریایی قوی این عسل در درمان یا پیشگیری از بیماری‌های پوستی مانند آکنه مفید می‌باشد.

عسل مانوکا

عسل مانوکا از شهد شکوفه‌های گیاه مانوکا به دست می‌آید و مانند روغن درخت چای، به دلیل عملکرد ضد باکتریایی قوی آن مورد علاقه است. به طوری که سازمان غذا و دارو ایالت متحده خواص این عسل را برای درمان زخم تایید کرده است.

عسل گندم سیاه

این عسل بیشتر به خاطر طعم تند و پررنگ آن شناخته شده است. عسل گندم سیاه همچنین به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی خود در درمان انواع خاصی از عفونت‌ها مفید است و همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سلامتی است.

عسل گل مریم

عسل گل مریم به این دلیل که بسیار کند جامد می‌شود و می‌تواند در ترکیب با انواع دیگر عسل که مستعد رس بستن سریع است، عسل گل مریم به خودی خود رنگ روشن و طعم ملایمی دارد. به عبارت دیگر، دارای طعمی خوشایند است.

عسل اکالیپتوس

این عسل در اصل از استرالیا است با طعم خفیف و کمی متمایز است. طعم گیاهی و کمی قابض دارد، اما از نظر خواص دارویی فواید بسیاری دارد، مثلاً اگر سرما خورده باشید، از آن استقبال خواهید کرد. در واقع، عسل اکالیپتوس یک داروی موثر برای سرفه و گلودرد است.

عسل یونجه

عسل یونجه عمدتاً در مناطق سردسیر تولید می‌شود. از شکوفه‌های بنفش و آبی رنگ و دارای عطر ملایم گیاه یونجه تولید می‌شود.

عسل گیاه یونجه در مقاله انواع عسل طبیعی

عسل یونجه به دلیل طعم شیرین و در عین حال ملایم آن اغلب به عنوان شیرین‌کننده به جای شکر در آشپزی و شیرینی استفاده می‌شود.

عسل آووکادو

عسل آووکادو طعمی شبیه میوه ندارد، زنبور عسل از شکوفه‌های آووکادو شهد را استخراج می‌کند و عسل تیره رنگی را تولید می‌کند.

عسل آووکادو در مقاله انواع عسل طبیعی

این نوع عسل طعم کره‌ای دارد و در ترکیب با سس سالاد، چاشنی خوشمزه‌ی را ایجاد می‌کند.

 

عسل شکوفه پرتقال

این عسل در بین انواع عسل طبیعی دارای طعم و عطر متمایز مرکباتی است. این نوع عسل بیشتر در شهرهای شمالی ایران است. همچنین یک طعم عالی به نان و شیرینی می‌دهد، اما هنگام خرید این عسل حتما از طبیعی بودن آن مطمئن شوید. بسیاری از طعم‌های مصنوعی به این عسل اضافه می‌کنند که از بوی معطر آن به راحتی قابل تشخیص است.

عسل گل وحشی

این عسل از شهد انواع مختلف گل تهیه می‌شود. بسته به گل‌های که زنبور از شهد آنها استفاده کرده است می‌تواند طعم و رنگ ملایم یا بسیار پررنگ باشد. مصرف عسل گل وحشی محلی، یک راه حل خوب برای مبارزه با آلرژی‌های فصلی ناشی از گرده گل است. این عسل جزو پرخاصیت عسل‌ها در بین انواع عسل طبیعی است.

برخی از منابع: Tasteofhome

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *