9 معجزه‌ی خواص ارده کنجد برای لاغری و باروری

خواص ارده کنجد

خواص ارده کنجد برای سلامتی

ارده از دانه‌های کنجد برشته و آسیاب شده بدست می‌آید و طعم ملایمی دارد.

از خواص ارده در بسیاری از غذاهای دنیا مخصوصا در مناطق آسیایی و مدیترانه‌ای استفاده می‌شود. جدا از کاربرد آشپزی فواید زیادی برای سلامتی دارد که به آن اشاره می‌کنیم.

1. سرشار از آنتی اکسیدان

ارده حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که مانع آسیب دیدن رادیکال‌های آزاد در بدن شما می‌شود و خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد. به عنوان مثال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد و از کبد شما در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند

2. بسیار مقوی

ارده سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و چربی‌های سالم است. در واقع، تنها 1 قاشق غذاخوری بیش از 10 درصد از ارزش غذایی روزانه ما را تامین می‌کند. یک قاشق غذاخوری ارده حاوی مواد زیر است:

  • کالری: 90 کالری
  • پروتئین: 3 گرم
  • چربی: 8 گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • فیبر: 1 گرم

ارده منبع بسیار خوبی از فسفر و منگنز است که هر دو نقش حیاتی در سلامت استخوان‌ها ایفا می‌کنند. همچنین سرشار از ویتامین B6 و B1 هست، که برای تولید انرژی در بدن ضروری می‌باشند.

علاوه بر این، حدود 50 درصد چربی موجود در ارده از اسیدهای چرب غیراشباع است. اینها خواص ضد التهابی دارند و باعث کاهش خطر بیماری مزمن هستند.

ارده حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. همچنین سرشار از چربی های غیراشباع شده ضد التهابی است.

3. خواص ارده برای خانم‌ها

ارده قاعده آور است و مصرف آن سبب رفع بیماری‌های رحم خواهد شد. اما در حین بارداری و شیردهی در  مصرف کنجد احتیاط شود و از مصرف خودسرانه آن پرهیز کنید، بنابراین برای مصرف آن در این شرایط با پزشک خود مشورت کنید.

4. خواص ارده برای کاهش وزن

مصرف ارده در افرادی که دارای مزاج سردی هستند سبب کاهش وزن آنها خواهد شد زیرا خوردن تنها دو قاشق ارده پیش از وعده غذایی اشتها را کم می‌کند و باعث می‌شود که فرد غذای کمتری بخورد و لاغرتر شود. خوردن بیش از حد ارده کنجد به دلیل اینکه حاوی کالری زیاد و چربی بالای است موجب چاقی و اضافه وزن خواهد شد پس اگر شما فرد کم تحرکی هستید و ورزش منظم ندارید در مصرف آن احتیاط کنید.

5. خواص ضد التهابی

ارده در مقادیر کم حاوی آنتی اکسیدان‌های قوی است. علاوه بر این، تحقیقات بیشتری برای درک کامل چگونگی تأثیر دانه کنجد بر کاهش التهاب در انسان مورد نیاز است.

6. خواص ضد باکتریایی ارده

ارده و دانه‌های کنجد به دلیل آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی که دارند دارای خواص ضد باکتریایی است. اعتقاد بر این است که این اثرات به دلیل چربی‌های سالم و آنتی اکسیدان‌های موجود در آنها است.

7. خواص ارده برای تقویت سیستم عصبی

بر اساس تحقیقات انجام شده، ارده حاوی ترکیباتی است که ممکن است سلامت مغز را تقویت کرده و از سلول‌های عصبی محافظت کند. تحقیقات بیشتری در مورد اثرات ارده بر سلامت مغز انسان در حال انجام است.

8. خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش می‌دهد

مصرف ارده ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش دهد. انجام این کار همچنین ممکن است عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد، از جمله سطح بالای کلسترول و تری گلیسیرید.

یک مطالعه بر روی تعدادی افراد مبتلا به آرتروز زانو نشان داد که افرادی که روزانه 3 قاشق غذاخوری دانه کنجد مصرف می‌کردند، در مقایسه با گروه دیگر سطح کلسترول خود را به میزان قابل توجهی کاهش دادند.

در یک مطالعه که بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد افرادی که بخشی از صبحانه خود را با 2 قاشق غذاخوری ارده جایگزین کردند، در مقایسه با گروه دیگر، سطح‌ تری‌ گلیسیرید خود به میزان قابل توجهی کاهش داده بودند.

 دانه کنجد ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

9. خواص ارده برای بهبود عملکرد کبد و کلیه

ارده حاوی ترکیباتی است که به محافظت از کبد و کلیه شما در برابر آسیب کمک می‌کند. این اندام‌ها مسئول حذف سموم و مواد زائد از بدن شما هستند. مصرف ارده عملکرد بهتر کبد را بهبود می‌بخشد. باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می‌دهد.

 مصرف ارده کنجد

طرز تهیه ارده

برای ساخت ارده شما فقط به مواد زیر نیاز دارید:

  • دو فنجان دانه کنجد پوست کنده
  • یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون

در یک قابلمه بزرگ، کنجدها را روی حرارت متوسط ​​تفت دهید تا به زنگ تقریبا طلایی درآمده و معطر شوند. از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود.

در آسیاب برقی، دانه‌های کنجد را آسیاب کنید. به آرامی در روغن بریزید تا به غلظت دلخواه شما برسد و سپس با عسل مخلوط و نوش‌جان کنید.

نحوه نگهداری از ارده 

ارده را می‌توان به مدت یک ماه در مکان خنک مانند یخچال نگهداری کرد و در این مدت خواص ارده حفظ خواهد شد. روغن موجود در آن ممکن است در حین نگهداری جدا شود، اما در این مدت می‌توان به راحتی با هم زدن ارده قبل از استفاده آن را برطرف کرد.

منبع: healthline

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *