تفاوت عسل طبیعی و تقلبی

 

تفاوت عسل طبیعی و تقلبی

مهمترین تفاوت عسل طبیعی و تقلبی این است که در فرایند تولید عسل طبیعی، زنبور از شهد گلهای مختلف تغذیه کرده و فرآوری، غلیظ کردن و یا به اصطلاح سفت کردن انجام داده و در کندو ذخیره کند، در صورتی که زنبور به جای شهد گلها و گیاهان از شکر یا قند و یا از آب میوه ها تغذیه کرده باشد محصول را نمی شود عسل طبیعی نامید.

یکی از دغدغه‌های مهم افراد هنگام خرید عسل، این است که آیا عسلی که می‌خرند واقعا طبیعی است یا خیر. و به همین دلیل است که بسیاری از آنها به دنبال راه‌هایی مطمئن برای تشخیص عسل طبیعی و تقلبی و پاسخ به سوالات زیر هستند.

  • چگونه عسل اصل رو از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • آیا شکرک زدن عسل دلیل تقلبی بودن آن است؟
  • روش خانگی برای تشخیص عسل طبیعی؟
  • تست عسل طبیعی با آب سرد؟

تشخیص عسل طبیعی و تقلبی

 

تفاوت-عسل-طبیعی-و-تقلبی

روش اول: عسلی را که می خواهید طبیعی بودن آنرا امتحان کنید را داخل بطری ریخته آنرا به صورت عکس قرار دهید مدتی صبر کنید تا ته نشین شود، عسل طبیعی مدت زمان زیادی زمان لازم دارد تا کامل ته نشین شود، اما عسل تقلبی به خاطر املاح اضافی سریع ته نشین می شود.

 

روش دوم: همان روش تست عسل طبیعی با آب سرد می باشد. در این روش عسل طبیعی و تقلبی هر کدام را در داخل لیوان آب سرد جداگانه بریزید. همزمان با ریختن عسل در آب عسل تقلبی سریع تر در آب حل می شود ولی عسل طبیعی به صورت یک نوار باریک در ته لیوان جمع می شود.

 

عسل-طبیعی-و-تقلبی-2

روش سوم: در این روش هردو عسل طبیعی و تقلبی را در داخل دو ظرف سربسته بریزید و بعد هر دو ظرف را کامل تکان داده تا عسل های هر دو ظرف حل شوند، بعد از چند لحظه عسلی که تقلبی می باشد کف روی آن زود از بین می رود ولی این عمل در عسل طبیعی مدت زمان زیادی وقت صرف می کند.

آیا عسل طبیعی شکرک می زند؟

عسل-شکرک-زده

برخلاف باور رایج در بین مردم، که عسل شکرک زده را عسل تقلبی می پندارند! ولی در واقع عسل طبیعی و عسلی که یک قطره هم شکر در آن استفاده نشده است نیز شکرک یا به اصطلاح رس می بندد. در واقع شکرک زدن، یکی از نشانه های طبیعی بودن عسل و حرارت ندیدن عسل است.

البته باید خاطرنشان کرد این عامل به دمای محیط، نوع گیاهی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده و منطقه تولید عسل نیز وابسته است. همچنین رس بستن عسل طبیعی هم باید به گونه ی باشد که موقع خوردن مانند کره در دهان آب شود نه اینکه مانند دانه های شکر زیر زبان احساس شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *